lundi 17 août 2009

Les muffins à la noix de coco /Coconut muffins/Кокосовые маффины








French Version

Les muffins à la noix de coco

Depuis quelques jours j’avais envie de muffins. J’adore les muffins. J’ai voulu tester une nouvelle recette. Cette recette a été trouvée sur le forum du site http://www.nigella.com/, postée par un des participant du forum, Cookalot. Merci « Cookalot pour cette recette !

Cette recette est très facile à réaliser. Les muffins sont légers, moelleux et savoureux.
A vous de tester !

Pour réaliser 12 muffins de taille normale + 12 mini muffins, il vous faut :

1 verre de noix de coco râpée
2 verres de farine
1 sachet de levure chimique
5 c à soupe de sucre
Pincée de sel
1 œuf
1 verre de lait
½ verre d’huile végétale

Préparation :

Préchauffer le four à thermostat 6 ou 180°C

Dans un saladier, mélanger les ingrédients secs : la noix de coco râpée, la farine, la levure, le sel, le sucre.
Dans un autre saladier, mélanger les ingrédients liquides : le lait, l’œuf et l’huile.
Réunir les deux préparations. Bien mélanger.
Versez la préparation dans les moules, aux 2/3 et faites cuire 20 minutes.
Les muffins doivent être dorés et bien gonflés.

English Version

Coconut muffins

Today I want to share with you the recipe which I found on the forum of
http://www.nigella.com/, posted by one of its participants, Cookalot. I’d like to thank Cookalot for this delicious recipe. I am a big fan of good muffins and these muffins are really good: they are not too rich, not too sweet, they are light and airy. They are perfect for breakfast with a cup of good coffee or tea.
Cookalot, if you don’t mind, I am posting this recipe as it is (without any changes)

12 muffins of medium size +12 muffins of super mini size

You’ll need:

1 cup unsweetened desiccated coconut
2 cups plain flour
1 tbs baking powder
5 tbs sugar
1 tsp (scant) maldon salt
1 large egg
1 cup milk (skim is fine)
1/2 cup oil (rapeseed is lowest in saturates but any light oil)

METHOD

In a medium bowl sift together dry ingredients except coconut. Set aside.
In a jug combine together egg, milk and oil.
Add wet to dry and stir only until the dry ingredients are moistened, add coconut and stir again gently. The mixture will be happily lumpy.
Spoon into muffin papers filling each half to two thirds full.
If topping sprinkle on some mix and top with a cherry.
Bake in a 190/375 degree oven for 20 minutes or until golden brown.

Russian version

Кокосовые маффины

Я давно не готовила сладкие маффины. В связи с этим мне захотелось попробовать новый рецепт маффинов. И вот такой рецепт нашелся. Нашелся этот рецепт на сайте, а именно на форуме сайта
http://www.nigella.com/, где один из его активных участников опубликовал рецепт кокосовых маффинов. Я долго не ждала, и приготовида эти маффинсы на выходных. Они получилсись мягкими, ароматными, не слишком сладкими на вкус. Они просто идеальны на завтрак с чашкой кофе или чая.

Попробуйте и вы и вы не разачаруетесь !

На 12 маффинов вам понадобится :

1 стакан кокосовой стружки
2 стакна муки
1 пакетик разрыхрытель (сухие дрожжи)
5 ст ложек сахара
Щепотка соли
1 яйцо
1 стакан молока
½ стакана подсолнечного или оливкового масла

Как приготовить :

Разогреть духовку до 180С.
В одной чашке смешать сухие ингредиенты : сахар, муку, соль, дрожжи, кокосовую стружку
В другой чашке смешать жидкие ингредиенты : молоко, яйцо, масло.
Соединить вместе жидкие и сухие продукты.
Все хорошо перемешать, но не вымешивать тесто до гладкости, оно должно быть немного комковатым.
Смазать сливочным маслом 12 формочек.
Разложить тесто в формочки и печь 20 минут до золотистого цвета.

2 commentaires:

Manu a dit…

WOW they seem to be delicious, just one question: if you don't use butter but just oil and no yogurt aren't they chewy? Manu

Natalya a dit…

Manu,
Indeed, these muffins are delicious, tender and fluffy. In this recipe butter is replaced by oil which gives a lighter texture to the muffins. Me personally, I prefer using oil of good quality rather than butter by 2 reasons: firstly, good oil is healthier than butter and secondly, it’s more practical to use oil than butter: no melting and softening, you just mix oil with all other wet ingredients. In general, 200 gr of butter is equal to 1 cup of oil.
But you are right saying that yogurt also gives a moist texture to muffins or cupcakes. I like using it as well in my recipes.