mercredi 28 octobre 2009

Cheesy biscuits with sesame and sunflower seeds / Petits biscuits au fromage avec des graines de sésame et de tournesol / Сырное печенье с кунжутными



English Version

Cheesy biscuits with sesame and sunflower seeds

I have recently tried the recipe of cheddar cheese biscuits. This recipe comes from the cooking blog of Granny who suggests these lovely biscuits for a pre-dinner drink. I quiet agree with her on this point. These cheesy biscuits make a great appetizer to accompany drinks. I made them in the morning, covered with a towel and let them aside. In the evening before serving them to guests, I re-heated them in a microwave oven. They turned out moist and cheesy. They were melting in the mouth.

I followed Granny’s recipe with the exception of one thing: cheddar cheese wasn’t available at my local supermarket and I substituted it for mimolette cheese. Indeed mimolette is an excellent substitute for cheddar. It has a slightly milder texture, but the taste is almost identical.
If you want to see Granny’s recipe, here is the link to her cooking blog:

http://teandwheatenbread.blogspot.com/

To make 20-25 biscuits, you’ll need:

100 gr of butter at room temperature (it should be soft)
100 gr of flour
5 gr of baking powder (or you can use self raising flour as Granny does)
75 gr of Mimolette (or cheddar cheese )
25 gr of grated Parmesan cheese
Pinch of cayenne pepper
1 egg for egg wash
sesame and sunflower seeds
How to make them:
Preheat the oven to 200C .

In a food processor combine together the butter, flour, cheese, baking powder, pepper.
Gather it into a ball and wrap and refrigerate for at least 1 hour. As I didn’t have much time, I pace my pastry in a freezer for 20 minutes.
Take the pastry out of fridge.
Put your pastry onto a floured surface. Slice into discs.
Place your biscuits on a non-stick baking sheet. Brush with egg wash.
Sprinkle with sesame and sunflower seeds.
Bake them in a pre-heated oven for 7-9 minutes. Granny suggests them baking for 4-5 minutes. I started checking from 5 minutes but I saw that my biscuits were not ready. I extended the cooking tile for a couple of minutes.
I served them hot.

My advice: if the pasty is too hard to work, add 1-2 tablespoons of cold water

Thanks, Granny, for this wonderful recipe!

French Version

Petits biscuits au fromage avec des graines de sésame et de tournesol

Vous voulez organier un apéritif mais vous n’avez pas d’idée quoi faire, voici une recette des petits biscuits à la mimolette et au parmesan pour l’apéritif. Ces biscuits sont moelleux, au gout de fromage. Ils fondent dans la bouche. Vous pouvez les faire et cuire à l’avance et réchauffer au four ou micro-ondes au moment de servir.

Pour réaliser 20-25 biscuits, il vous faut :

100 gr de beurre de température ambiante
100 gr de farine
½ sachet de levure chimique
75 gr de mimolette ou cheddar
25 gr de parmesan râpé
1 c à café de piment de Cayenne
1 œuf
Des graines de sésame et de tournesol

Préparation :

Râpez la mimolette dans un récipient.
Dans un robot ou dans un saladier mixer la farine, la levure, le sel, le poivre et le fromage.
Travailler la pate afin d’obtenir une boule de pate.
Envelopper-la dans du film alimentaire et réserver au frigo pendant 1 h. Je l’ai mis au congélateur pendant 20 minutes.
Étaler la pâte sur un plan de travail fariné. Étirer la pate en forme de boudin et coupe des rondelles avec un couteau.
Disposer les biscuits sur une plaque à pâtisserie recouverte papier sulfurisé.
Badigeonner des biscuits d’œuf battu.
Saupoudrer de graines de sésame et de tournesol.
Enfourner au four préchauffé à 200 C pendant 5-7 minutes jusqu'à ce que les biscuits soient bien dorés. Je l’ai cuit pendant 7-9 minutes.

Servir chaud.

Conseil : si la pate est très compacte, ajouter 1-2 c à soupe d’eau froide.

Russian Version

Сырное печенье с кунжутными и подсолнечными семечками

В приготовлении этого печенья я использовала 2 вида сорта: мимолет и пармезан, или как его называют итальянцы «пармиджано-реджано».

Вот информация о этих двух сырах, которую я нашла в интернете на сайте
http://www.vasabi.my1.ru/publ/103-1-0-1304.

Мимолет - твердый сыр. Для созревания этого необычного сыра используют маленького клещика из рода Acarus, который прогрызает в корке сыра микроскопические дырочки за счет которых сыр начинает "дышать" и созревать. Мимолет имеет сероватую корочку, плотную, слегка маслянистую сырную массу от оранжевого до оранжево-кирпичного цвета, тонкий, ореховый привкус с чуть горьковатым фруктовым оттенком и с орехово-фруктовым ароматом.

Пармиджано-реджано - чрезвычайно твердый сыр. Этот сыр с золотисто-желтой маслянистой корочкой имеет зернистую, рассыпчатую сырную массу соломенного или светло-желтого цвета с маленькими белыми кристалликами. Вкус у сыра нежный, солоноватый, устойчивый, характерный, насыщенный, очень ароматный с нотками лесного ореха. Аромат мягкий, очень приятный, но со временем становится более острым. Пармезан чрезвычайно твердый и поэтому обычно его употребляют в тертом виде, а на срок его выдержки указывают кристаллики, которых со временем становится все больше.

Это сырное печенье не относится к сладкой выпечке. Оно, скорее всего, подойдет на горячую закуску или к пиву. Если вы подадите их пиву, то лучше положить побольше соли.

Чтобы приготовить 20-25 штук печенья, вам понадобится:

100 гр слив масла комнатной температуры
100 гр муки
½ пакетика разрыхрытеля
75 гр сыра мимолет или любого другого твердого сыра
25 гр сыра пармезан
1 ч ложка перца красного молотого
1 яйцо для смазывания
Горстка кунжутных и подсолнечных семечек

Как приготовить:

Натереть сыр на терке.
Смешать муку, разрыхрытель, тертый сыр, перец.
Скатать в шар, завернуть в пищевую пленку, убрать в холодильник на 1 час или в морозилку на 15-20 минут.
Вынуть тесто из холодильника
снова вымешать и сформировать тесто в форме колбаски.
Нарезать на круглишки.
Разложить печенье на противень.
Помазать яичком и посыпать семечками.
Выпекать в разогретой духовке при 200 С в течении 5-7 минут. Я пекла их 7-9 минут.
Подавать горячими.

Совет: если тесто у вас получается слишком твердым и не собирается в комок, то добавьте в него 2-3 ст ложки холодной воды.