mardi 27 janvier 2009

Dessert au chocolat-poire ou gâteau de chocolat -poire de Nigella /Chocolate Peach Cake Recipe of Nigella /Шоколадно-грушевый пирог Найджилы Лоусон























French Version :

Dessert au chocolat-poire ou gâteau de chocolat -poire de Nigella

Aujourd’hui je poste une nouvelle recette d’un dessert de Nigella sur mon blog pour que vous poussiez en profiter également.

J’aime beaucoup cette recette car elle est simple et facile à réaliser
Je vous conseille d’avoir toujours une boite de pores au sirop dans votre placard si les invités viennent à l’improviste.

Il vous faut :
4 belles poires au sirop
125 gr de farine
125 gr de sucre (à vari dire j’ai mis moins de sucre dans ce gâteau car les poires sont déjà sucrés : à vous de voir)
125 gr de poudre de cacao
½ sachet de levure chimique
2 c à soupe d’extrait de vanille
125 gr de beurre doux
2 œufs

Préparation :
Égouttez les poires et les coupez en dés.
Mélangez tous les ingrédients.
Déposez les poires dans un fond d’un moule à gâteau. Couvrir les poires avec la pate.
Cuire dans un four préchauffé 25-35 minutes à 220 C

Conseil : on peut préparer ce gâteau dans les ramequins individuels (cuisine à surveiller)
On peut mélanger la pate et les poires ensemble.

English Version

Chocolate Peach Cake Recipe of Nigella

I have tried this recipe several times and it’s always worked well. That’s why I am going to provide you with this wonderful recipe.
It’s moist in taste and is not reach and heavy. It is very chocolatey even though it is made with cocoa powder. Chocolate and peaches are great together !
It is a perfect recipe for those who lack an electronic beater as you mix all ingredients together in a large bowl without any need of using a mixer or a beater.
It’s always a good idea to keep a can of sliced peaches in the kitchen, especially when your friends come to your place unexpectedly.

Here is the recipe:
4 peaches (pealed and diced)
125 gr of flour
125 gr of sugar
125 gr of cocoa powder
2 teaspoons of baking powder
2 tablespoons of vanilla extract
125 gr of melted better
2 eggs

Preparation:
Butter a cake pan and put the slices of peaches on the bottom.
In a large bowl mix all ingredients together: flour, sugar, cocoa powder, baking powder, vanilla extract, melted butter, eggs
Cover the peaches with the batter.
Preheat the oven at 220 C
Bake the cake for 25-35 minutes at pre-heated oven at 220 C

Advice: you can use individual ramequins instead of large cake pan.
You can mix together the peaches and the batter instead of putting the peaches on the bottom of your cake pan.

Russian Version:

Шоколадно-грушевый пирог Найджилы Лоусон

Если к вам незванно и неожиданно пришли гости, то вы модите приготовить этот десерт за 10 минут. Он очень прост в приготовлении и не требует никаких усилий. Единственное, что вам нужно иметь в вашем кухонном шкафу – баночку груш.
Вскус шоколада и груш сочитается прекрасно. Этот десерт получается очень мягким на вкус.

Итак, вот рецепт шоколадно-грушевого пирога

4 груши (свежих или консервированных, снять кожицу и порезать на кусочки)
125 gr муки
125 gr сахара
125 gr какао-порошок
½ пакетики сухих дрожжей
2 ст ложки ванильного экстракта
125 gr растопленного сливочного масла
2 яйца

Приготовление:
Выложить груши на дно смазанной маслом формы.

Перемешать все продукты вместе. Эту массу выложить на груши.

Выпекатть в разогретой духовке в течении 25-35 минут при 220 С

Совет: вы можите использовать индивидуальные формочки для выпекания.
Вы можите перемешать тесто с грушами и выложить его в форму.