lundi 19 janvier 2009

Gateau au chocolat/ Chocolate cake/Шоколадный торт








French Version :


Gâteau au chocolat


Voici une recette très simple d’un gâteau au chocolat que j’ai réalisée pour mes invités.

Croyez-moi, ce gâteau se prépare sans aucun effort et c’est impossible de rater cette recette.

Il vous faut :
200 gr de farine
200 gr de sucre
175 gr de beurre ramolli
Levure chimique
2,5 c à soupe d’extrait de vanille
150 ml de crème fraiche épaisse
1/3 tasse de cacao en poudre
2 œufs

Mélanger tous les ingrédients. Verser la pate dans un moule à gâteau.

Cuire 35 minutes à 180 C dans un four préalablement préchauffé.

Pour réaliser la crème, mélanger 200 gr de chocolat noir et 70 gr du beurre fondu, y ajouter de la crème fraiche liquide et du sucre glace.

English Version :

Chocolate cake


Here is the recipe of extremely easy chocolate cake which is prepared without any difficult and effort. It’s impossible to spoil it .

Thanks to Nigella !

You will need:
200 gr of flour
200 gr of sugar
175 gr of softened butter
2 teaspoons of baking powder + 1 teaspoon of soda
2,5 tablespoons of vanilla extract
150 ml of thick sour cream
1/3 cup of cacao powder
2 eggs

Preparation:
Mix up all ingredients together in a large bowl or you can put all cake ingredients in a food processor. Process until you get a smooth and think batter.

Scrape and spread the butter into buttered tin with removable bases.
Bake for 35 minutes at 180C.

Frosting:
175 gr or 6 ounces good-quality semisweet chocolate, broken into small pieces
175 gr or 4 stick unsalted butter
200 gr or 2 1/2 cups confectioners' sugar
125 ml or 1/2 cup sour cream
To make this icing, melt the chocolate and butter in a good-sized bowl either in the microwave or suspended over a pan of simmering water. Go slowly either way: you don't want any burning or seizing.
While the chocolate and butter is cooling a little, sieve the confectioners' sugar into another bowl. Or, easier still, put the icing sugar into the food processor and blitz to remove lumps.
Add sour cream and then when all this is combined whisk in the sieved confectioners' sugar. Or just pour this mixture down the funnel of the food processor onto the powdered sugar, with the motor running.
Spoon the frosting onto the center of the cake-half and spread with a knife or spatula until you cover the top of it evenly.

Russian Version :

Шоколадный торт

Предлагаю вам рецепт шоколадного торта, который очень прост в приготовлении. Если у вас планируются гости, то приготовтьте этот торт заранее вечером.

Вам нужно:

200 gr муки
200 gr сахара
175 gr сливочного масла (растопить заранее)
2 ч л разрыхлителя + 1 ч л соды
2,5 ст л ванильного экстракта
150 ml густой сметаны
1/3 чашки какао
2 яйца

Перемешать все продукты. Выложить тесто в круглую форму (смазать заранее маслом)
Выпекать в разогретой духовке 35 мин при 180 гр

Смазать торт шоколадным кремом (стобы приготовить шоколадный крем растопите черный шоколад, масло, добавьте жидкой сметаны или сливок и немного сахарной пудры).

Cupcakes/Пирожные капкейки

































French Version :

Cupcakes

Et voici une recette des cupcakes.


Ce sont plutôt des gâteaux de type quatre-quart.

La particularité des cupcakes est également qu'ils sont toujours glacés soit d'une crème au beurre bien crémeuse et coloré, d'un glaçage en sucre glace au couleur de bonbons, d'un crémage au fromage frais type » cream cheese » onctueux et fondant ou encore d'un glaçage au chocolat type ganache épaisse ou chantilly chocolatée.

Moi, j’ai préparé ces cupcakes sans aucun glaçage particulier et croyez moi ils étaient très bons.

Pour réaliser 12 cupcakes :
125 gr de beurre
125 gr de sucre
125 gr de farine
2 œufs
2 c à café de levure chimique
2 c à soupe de l’extrait de vanille
3 c à soupe de lait

Mélanger tous les ingrédients. Verser la pate dans les ramequins. Cuire les cupcakes au four préchauffé à 200 C pendant 15-20 minutes.

English Version :

Cupcakes

I am pleased to share with you eth recipe of cupcakes which is incredibly easy to make.
Normally we prepare icing to produce sensational cupcakes but me personally I prefer them without any icing.

For 12 cupcakes:

125 gr of butter -softened
125 gr of sugar
125 gr of flour
2 eggs
2 teaspoons of baking powder
2 tablespoons of vanilla extract
3 tablespoons of milk

Mix all ingredients until well combined.
Divide the mixture evenly between the cake cases.
Bake for 15-20 minutes at pre-heated oven at 200 C
Allow to cool for a few minutes and then transfer to a wire rack.

Russian version:

Пирожные капкейки

В этот раз я вам предлагаю рецепт капкейков или в переводе с английского кексы размером с чашку ил маленькие кексы-тортики. Обычно их поливают сахарной глазурью, но я предпочитаю их без никакой глазури, так как они и так сладки по вкусу.

Итак, на 12 мини кексов вам понадобится:

125 gr сливочного масло
125 gr сахара
125 gr муки
2 яйца
2 ч.л. разрыхлителя
2 ст.л.ванильного экстракта
3 ст.л. молока

Перемешать все ингредиенты, выложить в смазанные маслом формочки и выпекать в разогретой духовки 15-20 мин при 200 градусах до готовности и золотистой корочки.