lundi 17 août 2009

Cake au poulet et au cheddar/Chicken and cheddar cake/Пирог с курицей и сыром


French Version

Cake au poulet et au cheddar

Voici une recette d’un cake moelleux et bien savoureux et qui a une très bonne texture. Il est facile et rapide à réaliser et il est parfait pour les apéritifs, dîners et pique-niques entre amis.
Une idée de cake a été inspirée du "Cakes de Sophie " de Sophie Dudemaine, mais une fois de plus revu à ma sauce!
Son livre est disponible sur amazon :

http://www.amazon.fr/Cakes-Sophie-Dudemaine/dp/2830705912

Il vous faudra :
3 œufs
150 gr de farine
1 sachet de levure chimique
100 ml d’huile végétale
125 ml de lait
100-150 gr de cheddar, coupé en cubes
4 tranches de blancs de poulet (200 gr), coupé en petits morceaux
Sel, poivre

Préparation :

Travailler bien au fouet les œufs, la farine, la levure. Ajouter petit à petit l’huile et le lait (chauffé préalablement). Puis ajouter le poulet et le fromage. Mélanger bien. Saler, poivrer.
Verser le tout dans un moule et faire cuire au four préchauffé à 180 C pendant 45-50 minutes.

Conseil : vous pouvez remplacer le cheddar par la mimolette, le gouda, le cantal ou le gruyère
Vous pouvez remplacer le blanc de poulet par un blanc de dinde ou par du jambon.
Ou vous pouvez utiliser les champignons/oignions à la place du poulet.
Les olives feront également l’affaire

English

Chicken and cheddar cake

If you are going to throw a party, here is the recipe which will be perfect for that. It's a great way to help feed a lot of hungry people, and easy prepare, even at the last minute.
I was inspired by the book “Sophie's Cakes” by Sophie Dudemaine. She is a well-known French chef, cookbook author, also runs a country inn in Normandy, where she gives cooking classes.
You can serve it as an appetizer, portable lunch, picnic snack or family picnics.

You’ll need:
3 eggs
150 gr of all purpose flour
10 gr of baking powder
100 ml of vegetable oil (cornflower oil, for example)
125 ml of milk
100-150 gr of cheddar, cut into small cubes
200 gr of chicken breast, cut into small cubes
Salt, pepper

How to make it:

In a large bowl, mix together flour, eggs, baking powder. Add progressively vegetable oil and milk (warm up milk in a microwave ). Add chicken breast and cheese. Mix all ingredients together. Add salt and pepper.
Grease a cake pan. Pour the batter in it and bake in a pre-heated oven at180 C/35FC for 45-50 minutes until golden.

My advice: you can substitute cheddar for mimolette, gouda, cantal or any grated cheese.
Chicken breast can be replaced by turkey breast, ham or bacon.
Mushrooms/onions will be good as well !
You can also add some olives.

Russian Version

Пирог с курицей и сыром
Вам понадобится:
3 яйца
150 гр муки
1 пакетик сухих дрожжей
100 мл оливкового или другого любого растительного масла
125 мл молока
100-150 гр твердого сыра, порезанного на кубики
200 гр курицы или ветчины
Соль, перец
В этот пирог также можно добавить оливки, или заменить курицу и ветчину на грибы с луком

Как приготовить:
Перемешать все вместе: яйца, муку, дрожжи, соль, перец. Затем постепенно помешивая, добавить растительное масло и молоко (молоко надо немного разогреть). Затем добавить сыр и курицу.
Выложить полученную массу в форму для запекания, предварительно смазав ее сливочным маслом.
Выпекать в разогретой духовке при 180гр в течении 45 минут -1 часа, в зависимости от духовки.

1 commentaire:

Anonyme a dit…

Здравствуйте. У Вас небольшие проблеммы с переводом: Baking powder это не сухие дрожжи. Это пекарский порошок. А сухие дрожжи это dry yeast. Эта опечатка у Вас в нескольких рецептах. Уточните, что именно Вы имели ввиду. или дайте ссылку на оригинал (правда по французски я не читаю). Спасибо и извините за беспокойство