mercredi 3 septembre 2008

Muffins au muesli / Muesli muffins / Маффинсы с мюслями











French Version :

Muffins au muesli

Comme vous le savez déjà, Nigella Lawson, j’en suis fan. J’ai déjà parlé de mon amour immodéré pour les muffins. J’adore faire des muffins, j'ai posté pas mal de recettes de muffins depuis le début du blog, je vous propose de découvrir une autre recette de muffins proposée par Nigella dans sa série culinaire. Vous allez voir que ces muffins auront du succès au petit-déjeuner.
J’ai légèrement modifié la recette en utilisant du yaourt grec et en ajoutant un peu de lait dans la pate.

Pour réaliser 12 muffins, il vous faut :
250 gr de farine
1 sachet de levure chimique
Sel
1 œuf
300 gr de yaourt grec
100 ml de lait
150 d’huile végétale
150 gr de sucre cassonade
250 gr de muesli (j’ai utilisé les mueslis Jordans)

Préparation :
Dans les bols séparés, mélanger les ingrédients secs. Ensuite mélanger les ingrédients liquides.
Ajouter un mélange d’ingrédients liquides à des ingrédients secs.
Bine mélanger tous les ingrédients ensemble à l’aide d’une cuillère en bois.
Beurrer les moules à muffins. Verser y la pate.
Cuire les muffins au four préchauffé à 200 C pendant 25 minutes.

English Version :

Muesli Muffins


As you already know, I am a big fan of Nigella Lawson and her cooking which is silple and stress-free. I am an admitted fan of her TV series and cookbooks. It’s true, she is not a professional or trained chef but her dishes are so easy to cook and they are so delicious to look at and eat. Her recipe is never a disappointment.
This weekend I saw her cookery TV series on my favourite TV channel “Cuisine.TV” and here what I found interesting to make. You won’t be surprised as I am going to share with you one more muffins recipe. Yes, it’s true, I am addicted to having muffins for my breakfast. This time I made muesli muffins inspired by Nigella’s recipe. Frankly speaking, I didn’t follow the original recipe. But believe me, these muffins are perfect for your breakfast, they are nutritious and will you enough energy for the whole day. Nigella used her home-made muesli. Me, I used Jordans Crunchy Cereal With Raisins & Almonds.

Find below my adaptation of muesli muffins inspired by Nigella’s recipe.

For 12 muffins, you will need:

250 g of plain flour (1.5 cup or 8.8 oz or 0.5 pounds)
1 t of baking soda or baking powder
Pinch of salt
300 ml of Greek yogurt or buttermilk (1.2 cups or 10 oz or 0.6 pints)
1 egg
150 g of brown sugar (5.2 oz or 0.3 pounds or 2/3 cups)
150 ml of vegetable oil (10 tablespoons or 5 oz or 0.6 cups or 0.3 pints)
250g good muesli (1.5 cup or 8.8 oz or 0.5 pounds)
100 ml of milk (7 tablespoons or 3.3 oz or 0.4 cups or 0.2 pints)

Preparation:
If you don't actually have muesli, I recommend a mixture of rolled oats, bran, and whatever seeds, nuts and dried fruit you like. This is very simple: Heat the oven to 200 C/ 392 F, and grease or line a muffin tray. Combine the flour, baking soda and sugar in a large bowl, and then stir through the muesli. Pour in your egg, buttermilk and oil, and using a wooden spoon, mix gently till barely combined. As with all muffins, you do not want to over stir this, so go easy. Divide the mixture between the twelve holes in the muffin tin and bake for 25 minutes.

Russian Version:

Маффинсы с мюслями

Как вы уже догадались, я предлагаю вам еще один рецепт маффинсов. На этот рецепт меня подтолкнула и вдохновила Найджила Лоусон, о которой я вам говорила неоднократно. Так вот, на этих выходных я смотрела очередную кулинарную передачу с участием Найджилы, где она предложила свой вариант приготовления мюслей с фруктами и орехами. Эти же самые мюсли она затем использовала в рецепте «маффинсы с мюслями». Я решила не откладывать приготовление этого рецепта надолго, и в тот же самый вечер испекла эти маффинсы. Признаюсь, я не совсем придерживалась рецепта Найждилы, я его немного изменила. И поверьте, результат был не так уж и плох. Эти маффинсы идеальны к завтраку и дадут вам море энергии на целый день.
Итак, предлагаю вам свой вариант маффинсов с мюслями, вдохновленный рецептом Найджилы.

На 12 маффинсов вам понадобится:
250 гр муки
1 пакетик сухих дрожжей
соль
1 яйцо
300 гр полужирного натурального йогурта
100 мл молока
150 мл растительного масла
150 гр сахара
250 гр мюслей с добавлением орехов, фруктов

Смешать все жидкие ингредиенты в отдельной чашке
Смешать все сухие ингредиенты в другой отдельной чашке
Соединить все ингредиенты, помешивая деревянной лапаточкой.
Смазать формочки для маффинсов слив маслом.
Выпекть маффинсы в разогретой духовке при 200 гр в течении 25 минут.