mercredi 24 juin 2009

Boulettes de viande /Meatballs /Котлеты из говядины


French Version

Boulettes de viande de ma maman

J’avais un morceau de viande au frigo. J’ai décidé de faire des boulettes de viande selon la recette de ma maman.

Pour 10-15 boulettes de viande, il vous faut :
500 gr de viande hachée (bœuf, porc)
1 gousse d’ail hachée
1 oignon haché
1 œuf
2 tranches de pain
Du persil frais
Sel, poivre

Préparation :
Faire tremper les tranches de pain dans le lait, en le laissant bien imbiber. Les bien serrer pour enlever le lait.
Mélanger tous les ingrédients dans un robot pour obtenir une pate.
Façonner des petites boulettes de viande et les faire cuire dans une poule avec un filet d’huile d’olive pendant 2-3 minutes. Lorsque les boulettes sont dorées, les sortir et disposer dans un plat allant au four.
Finir la cuisson des boulettes au four préchauffé à 180 C pendant 20 minutes.

Servir avec du riz, du sarrasin ou des spaghettis aux légumes.
English Version

Beef meatballs of my mom

I had some beef mince in my fridge and didn’t know what nice recipe I could make out it. Suddenly an idea came to me. I thought: why not making my mom’s beef meatballs? That is how I decided to make beef meatballs. I don’t know it these meatballs are of Russian origin but in any way that is how my mom always makes them.

To make 10-15 meatballs, you will need:
500 gr of beef mince
1 garlic
1 onion finely chopped
1 egg
2 slices of bread (any type of bread you have)
Parsley
Salt, pepper

Preparation:

Soak slices of bread in milk. Squeeze the milk out.
Mix together all ingredients a food processor.
With wet hands shape the mixture into medium-sized balls.
Fry in a frying pan with some olive oil until they are nicely browned on all sides.
Finish them baking in a pre-heated oven at 180 C for 20 minutes. Add some olive oil in the bottom of the dish to keep them moist and tender.

My advice: you can use beef or pork or veal as meat. You can also add some grated cheese.

Serve with spaghetti, rice or buckwheat.
Russian Version

Котлеты из говядины по рецепту моей мамы

Котлеты по рецепту мамы получаются сочными, мягкими и нежирными.
Котлеты не надо обмакивать в муке или панировать в сухарях.

На 10-15 котлет вам понадобится:
500 гр говядины
1 головка чеснока
1 яйцо
1 луковица
Свежая петрушка, либо другая любая свежая зелень
2 кусочка хлеба, замоченного в молоке
Соль, перец

Пропустить все продукты через мясорубку.
Сформировать котлеты в форме круглых шариков и обжарить на сковороде на растительном или оливковом масле с двух сторон в течении 2-3 минут. Как только образуется румяная корочка, котлеты снять со скороды и выложить в блюдо для запекания.
Запечь котлеты в разогретой духовке при 180 гр в течении 20 минут. Дно блюда смазать растительным маслом.

Мой совет: эти котлеты могут быть приготовлены не только из говядины, но и из свинины, телятины, индюшатины.
Подасть с рисом или гречкой или спагетти с овощами.


Aucun commentaire: