lundi 5 octobre 2009

Tarte à la noix de coco de Rachel Allen/Coconut Macaroon Tart of Rachel Allen/Кокосовый пирог по рецепту Рейчл Аллэн




French Version

Tarte à la noix de coco de Rachel Allen

Cette recette vient du très beau livre " Bake " de Rachel Allen.

Pour réaliser cette tarte, il vous faut :

1 pate sablée sucrée toute prête
3 œufs
225 gr de sucre (j’ai mis seulement 100 gr)
1 c à café de cannelle
150 gr de noix de coco
125 gr de beurre fondu

Préchauffer le four a 180°C. Étaler la pate sablée dans le moule à tarte et faire cuire à blanc pendant 15 min.
Pendant ce temps, préparer la garniture : battre les œufs, le sucre, la cannelle. Y ajouter la noix de coco et le beurre fondu. Bien mélanger.
Verser la garniture dans le fond de tarte précuite et mettre au four pendant 40-45 minutes à 180° C.
English Version

Coconut Macaroon Tart of Rachel Allen

Sweet shortcrust pastry (you can buy it ready-made at the supermarket) -250 gr
3 eggs
225g of caster sugar (I used only 100 gr)
1 tsp ground cinnamon
150g of desiccated coconut
125g of butter, melted

How to make it:

Preheat the oven to 180°C (350°F), Gas mark 4. Line the tart tin (23cm (9in) diameter tart tin) and ‘bake blind’.

For the filling, whisk the eggs, sugar and cinnamon together in a bowl. Add the desiccated coconut and the melted butter and mix well. Pour the filling into the cooked pastry case and bake in the oven for 40–45 minutes or until it is golden brown and just set in the centre. (Sometimes I turn the oven down to 170°C (325°F), Gas mark 3 after about 30 minutes if it has already turned a good golden brown and I don’t want it any darker.)

Remove from the oven and allow to stand in the tin for about 10 minutes before carefully removing and allowing to cool on a wire rack. Dust the tart with icing sugar to serve.

Russian version
Кокосовый пирог по рецепту Рейчл Аллэн

250 гр готового сладкого песочного теста
3 яйца
225 гр сахара (я использовала 100 гр сахара)
1 ч ложка корицы
150 гр кокосовой стружки
125 гр слив масла, растопить

Тесто выложить в форму для пирога. Накрыть бумагой для выпечки, положить любой вес на тесто и поставить в духовку на пропекание на 15 минут при 180 С.

В это время приготовьте начинку для пирога. Смешайте все ингредиенты вместе.
Как тесто испекется, выньте его из духовки. Уберите бумагу для выпечки.
На тесто выложите начинку. Поставьте пирог в духовку и дайте ему пропечься в течении 40-45 минут при 180 С. Пирог готов.

Aucun commentaire: