lundi 5 octobre 2009

Muffins à la crème de Bailey’s/30-day muffin recipe with Bailey’s flavour/Маффины со вкусом крема-ликера Бейлиз







French Version

Muffins à la crème de Bailey’s

Pour réaliser 16-18 muffins, il vous fait :
3 œufs
200 gr de sucre de cassonade
500 ml de lait
125 ml d’huile végétale
1 c à soupe d’extrait de vanille
1 sachet de levure chimique
Pincée de sel
50 ml de crème de Bailey’s

Préchauffer le four à thermostat 6 ou 180°C

Dans un saladier, mélanger les ingrédients secs : la noix de coco râpée, la farine, la levure, le sel, le sucre.
Dans un autre saladier, mélanger les ingrédients liquides : le lait, l’œuf et l’huile.
Réunir les deux préparations. Bien mélanger.
Versez la préparation dans les moules, aux 2/3 et faites cuire 25-30 minutes.Les muffins doivent être dorés et bien gonflés.
English version

30-day muffin recipe with Bailey’s flavour

Two weeks ago I made some muffins using Rachel Allen's 30-day muffin recipe which I slightly changed. I reduced the quantity of sugar. I didn’t use bran as I didn’t have it at home. Once you've made this batter you can keep it in the fridge for up to 30 days so you can have freshly baked muffins every morning - when and as you want them! You can also experiment with a variety of flavors. I put some drops of Bailey’s into my batter. They were perfect: fluffy and tasty.
serves 16 -18 muffins:

Ingredients
3 eggs
200 gr of soft dark brown sugar
500ml milk
125ml sunflower oil
1 tsp vanilla extract
450 gr of plain flour
1/2 tsp salt
2 rounded tsp bicarbonate of soda
50 ml of Baylese

How to make them:
Preheat the oven to 180c, gas mark 4. Grease muffin tins.
In a bowl mix dry ingredients..
In another bowl mix wet ingredients.
Combine wet and dry ingredients together. Mix. Fill muffin tins and bake for about 25-30 minutes while they are brown.
Russian Version

Маффины со вкусом крема-ликера Бейлиз

Чтобы приготовить 16-18 маффинов, вам понадобится :
3 яйца
200 гр коричневого сахара (или обычного белого)
500 мл молока
125 мл растительного или подсолнечного масла
1 ст ложка ванильной эссенции
1 пакетик разрыхрытиля
Щепотка соли и соды
50 мл крема-ликера Бейлиз

Разогреть духовку до 180С.
В одной чашке смешать сухие ингредиенты : сахар, муку, соль, разрыхрытель
В другой чашке смешать жидкие ингредиенты : молоко, яйца, масло, крем-ликер,ванильная эссенция.
Соединить вместе жидкие и сухие продукты.
Все хорошо перемешать, но не вымешивать тесто до гладкости, оно должно быть немного комковатым.Смазать сливочным маслом формочки для маффинов.
Разложить тесто в формочки и печь в разогретой духовке при 180 С в течении 25-30 минут до золотистого цвета.

Aucun commentaire: