mercredi 3 juin 2009

Syrniki ou des galettes de fromage blanc/Syrniki or fried cheese pancakes/Сырники






French Version

Syrniki ou des galettes de fromage blanc


Voici une des recettes russes que j’aime préparer pour le petit–déjeuner : Syrniki ou des galettes de fromage blanc

Syrniki sont des galettes de fromage blanc accompagnée de crème fraîche, de confiture, de miel et de jus de pomme.

Ingrédients
500 g de fromage blanc
1 verre de farine de blé
1 œuf
2 cuillères à soupe de sucre
1 sachet de sucre vanillé
l’huile d’olive
un peu de sel
Bien écraser le fromage, ajouter les autres ingrédients et bien mélanger pour obtenir une pâte homogène.
Servir avec de la crème fraîche de la confiture ou du miel.

English Version

Syrniki or fried cheese pancakes

Syrniki are fried curd fritters, garnished with sour cream, jam, honey, and/or apple sauce. They can be filled with raisins. In Russia they are also known as tvorozhniki (творо́жники).
Syrniki are made from the full-fat, creamy cottage cheese, crumbled and mixed with flour, egg, milk, and sugar and fried, generally in a flavorful unrefined sunflower oil. The outsides become very crispy, and the center is warm and creamy. They are sweet and served for breakfast or dessert.

500 gr of cottage cheese
1 cup of all-purpose flour
1 egg
2 tablespoons of sugar
2 tablespoons of vanilla sugar
Pinch of salt
Olive oil for frying

DIRECTIONS:
Mix together the cottage cheese, egg, and sugar. Stir in all-purpose flour, and work into a soft dough. Turn the dough onto a floured surface, and roll into a 1-inch thick log. Slice the log into 8 pieces, then pat each piece in additional flour to form a patty.
Heat the oil over medium heat until hot. Fry the syrniki in hot oil until golden brown on each side, 3 to 4 minutes per side.


Russian Version

Сырники на завтрак

Несколько недель назад я решила приготовить сырники на завтрак. Честно сказать, я ни разу их не пекла во Франции, так как здешний творог отличается по своей консистенции от русского творога, он более жидкий и похож на обычный натуральный йогурт. Поэтому, мне пришлось добавить в 2 раза больше муки,чем положено, а иначе сырники было бы очень сложно выпекать на сковородке, а тем более переворачивать с одной стороны на другую. У меня не получилось сформировать колбаски, и нарезать на ровные кусочки, так как творог был жидкий. Я просто взяла большую ложку и выпекала шарики из полученной массы с помощью этой ложки. Результат получился даже ничего.

Итак, вам понадобится:

творог - 500г
мука - 1-1.5 стакана
яйцо - 1 шт
сахар - 2 ст. л. + я положила 1 пакетик ванильного сахара
масло растительное для жаренья
соль - по вкусу

Приготовить тесто, сформировать шарики.
Обжарить с обеих сторон на сковороде с растительным маслом.

3 commentaires:

Petite Fraise a dit…

Pour remplacer le fromage blanc (trop liquide en France),on peut utiliser de la brousse ou de la faisselle. J'ai aussi trouvé (et testé) une recette de tvorog http://cuisinezenwg.canalblog.com/archives/2008/08/21/10251944.html
Continue tes recettes, j'aime venir y piocher à l'occasion.

Natalya a dit…
Ce commentaire a été supprimé par l'auteur.
Natalya a dit…

Merci pour tes commentaires et tes idées, Petite Fraise.
Natalya