mercredi 3 juin 2009

Poireaux au vin blanc /Braised Leeks with Garlic and Wine /Лук порей в винном соусе






French Version

Poireaux au vin blanc selon la recette de Jamie Oliver

C’est une excellente recette pour manger des poireaux qui sont si savoureux servis avec des pates. A vous de tester !

Pour 4 personnes:
4 poireaux
3 gousses d'ail
300 ml de bouillon de légumes
2 verres de vin blanc
Quelques branches de thym
Sel, poivre
Huile d'olive


Préparation:
Dans une poêle, faites revenir dans un peu d'huile, les gousses d'ail hachées, le thym et les poireaux coupés en morceaux d'1 cm environ. Remuez et ajoutez le vin blanc, du poivre et le bouillon.
Recouvrir un plat de papier alu et faire cuire au four préchauffé à 180 C pendant 35 minutes.
Servir avec les pates.

English Version

Braised Leeks with Garlic and Wine of Jamie Oliver

4 big leeks
4 big cloves of garlic, peeled and finely sliced
6 tbsp butter
2 wineglasses of white wine1
cup chicken stockhalf a lemon, sliced
sea salt and fresh ground black pepper

1. Trim the ends of the green leeks and discard. Then cut the rest of the fresh, green part of the leeks away from the round white bulbs.
2. Finely slice the green parts and reserve.
3. Tear back and discard the first two layers of the leeks, leaving the tender whiter flesh. Rinse well and slice into 1 inch rounds.
4. Have a square baking pan ready.
5. In a large shallow frying pan melt the butter over medium heat. Slowly fry the garlic in the butter with the dark green leek tops until the garlic is softened but not colored. Go slow and let the garlic infuse the butter.
6. Add the pieces of white leek and toss them in the flavoured butter.
7. Add salt and pepper to taste and toss as well.
8. Pour the contents of the frying pan into the baking pan, squeeze the lemon over, then pour the wine and stock in and cover with a square of baking parchment.
9. Bake in the oven at 350°F for 35 minutes or until tender and tasty. The butter should emulsify with the stock and wine to create a slightly shiny broth.
10. Pour over a batch of pasta - or eat directly from a bowl with a large spoon.

Russian Version

Лук порей в винном соусе по рецепту Джейми Оливера

Это очень простой рецепт, который не требует никаких усилий в приготовлении.

Вам потребуется:
4 лука порей, порезать на кольца
70 гр слив масла
2 стакана белового вина
300 мл овощного бульона
Тимн
Соль, перец
Головка чеснока

Обжарить лук порей на сливочном масле на сковороде. Добавить честок, соль, перец, тмин. Залить вином и бульоном. Довести до кипения. Снять с огня.
Выложить лук порей в блюдо, которое пригодно для запекания в духовке. Накрыть фальгой и выпекать в разогретой духовке при 180гр в течении 35 минут.
Подать с макаронами.

Aucun commentaire: