mardi 12 août 2008

Muffins à l'ananas/pineapple muffins/маффинсы или мини-кексы с кусочками ананаса



French Version:

Ingrédients (pour 12 muffins):

1 boite d’ananas en tranche ou 1 ananas frais coupé en dés100 grammes de sucre (j’ai utilisé 50 gr de sucre blanc et 50 gr de sucre brun que j’avais acheté à l’Ile Maurice)
200 grammes de farine
10 cl de lait (un petit verre)
1 œuf
100 grammes de beurre
1 sachet de levure
1 gousse de vanille
1 sachet de sucre vanillé
1 c à s du rhum (j’ai pris le rhum à la vanille) qui va parfumer votre pâte

Préparation:
Dans une petite casserole faire chauffer le lait, la gousse, les graines de vanille et ajouter le beurre pour le faire fondre.Laisser un peu refroidir.
Dans un saladier mélanger la farine, la levure, le sucre et le sucre vanillé.Verser ensuite l’œuf et le mélange lait, beurre et vanille.Mélanger le tout.
Découper l’ananas en dés et verser dans le mélange. Y ajuter du rhum.
Il ne reste plus qu’a verser la préparation dans des moules beurrés.
Faire cuire au four préchauffé à 180° pendant 20-25 minutes
Laisser refroidir avant de démouler.

Conseil : Si vous prenez un ananas frais, coupez-le en petits dés. Faites-les poêler avec un peu de beurre et de sucre pendant 5-7 minutes.


English Version:

Pineapple muffins

For 12 muffins you will need:

8 oz (1 can) of crushed pineapple or 1 small, ripe pineapple, trimmed, quartered, cored, and cut into 1/4-inch-thick slices
100 gr of sugar (1/2 cups or 3.5 oz or 0.2 pounds). I used 50 gr of granulated sugar and 50 gr of dark brown sugar which I bought at the island of Mauritius famous for numerous types of sugar.
200 gr of flour (2 cups or 7 oz or 0.4 pounds)
10 cl of milk (0.4 cups or 0.2 pints)
1 egg
100 gr of butter (0.4 cup or 3.5 oz or 7 tablespoons)

2 teaspoons of baking powder
2 teaspoons of vanilla sugar

1 vanilla bean or 2 teaspoons of vanilla extract
1 teaspoon of vanilla rum to flavour your muffins

Method:

If you have a fresh pineapple, start by preparing it. Cut a slice off the top and bottom, then cut the rind off the sides in wide strokes trying to leave as much flesh as possible while removing all of the "eyes." Then cut lengthwise and remove the core from each half. Once pineapple is prepared, cut into small slices or cubes.


Melt some butter in a frying pan. Add pineapple slices, sprinkle them with 1 teaspoon of brown sugar and cook over medium heat for 5-7 minutes.

In a small saucepan, melt the butter, add milk and vanilla bean. Let it cook for a couple of minutes over medium heat. Then let it cool. If you are using a vanilla bean, firstly scrape out the seeds and put them into the butter-milk mixture. Secondly, remove the pod after it has soaked in the butter-milk preparation. Do not throw the vanilla pod. You can put it into your sugar storage container. Your vanilla pod will flavour your sugar with vanilla’s smell.

In a large bowl sift together flour, sugar, vanilla sugar and baking powder.
Then add en egg and finish by adding butter-milk mixture.
Mix together all ingredients.
Add pineapple slices into your batter.
Spoon the batter into twelve greased muffin pans.Bake in an oven which is pre-heated for 20-25minutes or until done at 180 C/356 F .


Russian Version:

Итак, начнем с маффинсов или мини-кексов с кусочками ананаса

Для 12 маффинсов вам потребуется следующий список продуктов:

1 банка консирвированных ананасов или один небольшой свежий ананас
100 гр сахара
200 гр муки
10 сл или небольшой стакан молока
1 яйцо
100 гр сливочного масла + 10 гр для обжарки ананаса + 10 гр для смазывания формочек
1 пакетик сухих дрожжей
1 стручок ванили (или 2 чайных ложки экстракта ванили)
1 пакетик ванильного сахара
1 чайная ложка ванильного рома

Приготовление:

Если у вы используете свежий ананас, то сначала нужно его вымыть, разрезать вдоль, вырезать мякоть и удалить сердцевину. Мякоть ананаса порезать мелкими кубиками.
Обжарить кубики ананаса на сковроде на масле с добавлением щепотки сахара втечении 5-7 минут.

В небольшую кастрюльку выложить масло, молоко и семена со стручка ванили. Для этого, возьмте стручрк ванили, ращрежьте его попалам и вынимите с помощью ножа аккуратно семена ванили. Варите семена и сам стручок ванили в молоке-масле на медленном огне втечении нескольких минут. Охладите. Затем, вынимите стручок ванили. Мой совет:не выкидывайте стручок ванили. Вы можите его положить в банку, где вы храните сахар. Ваш сахар пропитается запахом ванили.

В отдельной чашке перемешайте муку, сахар, ванильный сахар и сухие дрожжи.
Затем добавьте яйцо и масло-молоко в муку. Хорошо перемешайте.
Добавтье кусочки ананаса и перемешайте. Если у вас есть ванильный ром, то вы можите добавть в тесто 1 чайную ложку рома.
Смажьте формочки для маффинсов маслом. Выложите тесто в формочки.
Разогрейте духовку до 180 градусов.
Выпекайте маффинсы в течении 20-25 минут в разогретой духовке.

Aucun commentaire: