French Version :
Les blinis russes (les crêpes russes) au fromage blanc
Les blinis sont faits avec une pâte sans levain constituée de farine, de lait et d'œufs, à la manière des crêpes françaises. On peut faire des blinis avec presque n'importe quelle farine : de blé, de sarrasin, d'avoine mais la farine de blé reste la plus populaire.
C’est la recette de ma grand-mère
Pour réaliser la pate pour les crêpes, il vous faut (pour 15-20 crêpes):
1 bouteille de lait – 1 litre
3 œufs
5 c à soupe de sucre
Sel
3 verres de farine de blé
2 c à soupe d’huile d’olive
Mélanger tous les ingrédients dans un grand récipient pour obtenir une pate homogène.
La garniture (sucrée):
12 petits suisses à 10% MG ou fromage blanc à 40% MG (12 petits suisses X 60 gr = 720 gr)
4 sachets de sucre vanillé
4-6 c à soupe de sucre
Mélanger les petits suisses avec du sucre et du sucre vanille.
A laide d’une petite louche, prenez un peu de pâte que vous versez sur la poêle très chaude et beurrée.Il vous faut 1.5 c à soupe de fromage blanc par crêpe. Enrouler la crêpe avec du fromage blanc et c’est prêt.
Ensuite vous pouvez les légèrement sauté à la pole avec un peu de beure ou les mettre au four préchauffé à 160 dégrée pendant 5-7 minutes.
Les crêpes peuvent être également fourrées aux pommes de terre cuits, choux, viande hachée cuites, champignons, confiture. C’est à vous de choisir !
English Version:
Russian pancakes stuffed with fresh cheese
I’d like to share with you the recipe of thin pancakes or Russian blini according to my grandmother’s recipe. When I am making them, I am always looking for finding this identical taste of pancakes my grandmother baked when I was little.
The recipe is very easy to make as the dough is prepared of flour, milk, eggs, salt and sugar.
To make 15-20 thin pancakes, you will need:
1 litre of milk (4.2 cups or 2 pints)
3 eggs
5 tablespoons of sugar
Salt
3 cups of flour
2 tablespoons of olive oil
Mix all ingredients in a large bowl.
Filling:
720 gr of smooth, unsalted fresh cheese, similar to yogurt (not light) ( 25 oz or 1.5 pounds)
28 gr of vanilla sugar (0.9 oz or 0.06 pounds)
4-6 tablespoons of sugar
Once the dough is ready, you can start baking the pancakes in a hot frying pan. Butter it down with a dairy butter and pour on it the ready dough. Bake one side, then turn and bake another side till it is slightly brown.
When all pancakes are baked, you can mix fresh cheese with sugar and vanilla sugar and your pancakes are ready to be stuffed.
Put 1.5 tablespoon of fresh cheese filling onto the middle of the pancake. Fold the opposite sides of the pancake in, then roll up the third side. Brush the fourth side with a small amount of the So, your pancakes are ready to be served.
But you can also sauté them in a frying pan out put them in the oven for a couple of minutes.
If you decide to sauté the pancakes, heat approximately 25g of butter in a frying pan. Place the stuffed pancakes into the pan and cook on all sides until golden. Remove from the pan when cooked and place them on a paper towel to absorb any remaining cooking oils.
You can stuff your pancakes with all sort of fillings, such as beet mince, potatoes, cabbage, mushrooms or jam.
Russian Version:
Фаршированные блинчики с творогом
Рецепт блинов по бабушкиному рецепту
На 15-20 блинов вам понадобится:
1 литр молока
3 яйца
5 ст ложек сахара
Соль
3 стакана муки
2 ст ложки оливкового масла
Приготовить тесто. Испечь блины и нафаршировать их творогом с сахаром.
Затем обжарить на сливочном масле на сковороде, либо поставить в духовку на несколько минут.
1 commentaire:
Privet!
Obajayou blintchiki.
Spasibo za ritsépt.
priglachayou tébya komné v gosti na moy blog.
ps: outébya korni rouskiyé, cho kak i ouménya...
Carmen.
Enregistrer un commentaire