French Version
Purée de potimarron au roquefort et au mascarpone
Je vous propose une recette d’une bonne purée maison au potimarron, bien crémeuse et savoureuse ! Vous pouvez la servir comme l’entrée ou en garniture pour accompagner la viande ou le poisson.
Pour 4-6 personnes, il vous faut :
1 potimarron moyen
125 gr de mascarpone
125 gr de roquefort ou bleu ou fourme d’Ambert
Sel, poivre
Préparation :
Faire cuire le potimarron entier pendant 25-30 minutes.
Sortir. Couper en deux. Vider les graines centrales.
Réduire la chaire en purée
Y ajouter le mascarpone et le fromage.
Saler, Poivrer à votre gout.
Conseil : Vous pouvez ajouter 1 cuillère à soupe de noix de muscade
English Version
Pumpkin puree with blue cheese and mascarpone
Today we are going to make homemade creamy and tasty pumpkin puree with mascarpone and blue cheese flavors. You can serve it as an appetizer in individual mini bowls or as a side dish to accompany your meat or fish.
Serves 4-6:
1 medium pumpkin or squash
125 gr of mascarpone cheese
125 gr of Roquefort or fourme d’Ambert or any other blue cheese
Salt, pepper
How to make it :
Cook pumpkin in a large saucepan in a large quantity of water for 25-30 minutes until cooked.
Take it off. Split the pumpkin in half and seed it.
Scoop the flesh out of each pumpkin half.
Puree in a food processor.
Add mascarpone and blue cheese. Mix again.
Salt, pepper to your taste.
Advice : you can add 1 teaspoon of nutmeg.
Russian Version
Пюре из тыквы с маскарпоне и с рокфором
Сегодня я вам предлагаю рецепт тыквенного пюре со вкусом итальянского сыра маскарпоне и французского сыра с плесенью рокфор. Пюре получается нежным и ароматным. Вы можете подать его отдельно, как самостоятельное блюдо, либо подать его с рыбой или мясом. Если у вас не оказалось сыра маскарпоне, то замените его на густую сметану. Вы можете также использовать любой тип сыра с плесенью: рокфор, горгонзола, фурм д’Амбер...
На 4-6 порции вам понадобится:
1 тыква, среднего размера
125 гр сыра маскарпоне
125 гр рокфора либо любого другого сыра с плесенью
Соль, перец
Отварите тыкву в кастрюле с большим количеством воды в течении 25-30 минут. Чтобы проверить, сварилась ли тыква, проткните ее вилкой. Если кожица протыкается легко, то значит тыква хорошо проварилась изнутри.
Выньте ее из воды.
Разрежьте на 2 части.
Выньте семечки.
Выньте ложкой мякоть.
Мякоть положите в комбайнер и измельчите до состояния пюре.
Добавьте маскарпоне и рокфор. Еще раз все хорошо перемешайте.
Посолите, поперчите на ваш вкус.
Purée de potimarron au roquefort et au mascarpone
Je vous propose une recette d’une bonne purée maison au potimarron, bien crémeuse et savoureuse ! Vous pouvez la servir comme l’entrée ou en garniture pour accompagner la viande ou le poisson.
Pour 4-6 personnes, il vous faut :
1 potimarron moyen
125 gr de mascarpone
125 gr de roquefort ou bleu ou fourme d’Ambert
Sel, poivre
Préparation :
Faire cuire le potimarron entier pendant 25-30 minutes.
Sortir. Couper en deux. Vider les graines centrales.
Réduire la chaire en purée
Y ajouter le mascarpone et le fromage.
Saler, Poivrer à votre gout.
Conseil : Vous pouvez ajouter 1 cuillère à soupe de noix de muscade
English Version
Pumpkin puree with blue cheese and mascarpone
Today we are going to make homemade creamy and tasty pumpkin puree with mascarpone and blue cheese flavors. You can serve it as an appetizer in individual mini bowls or as a side dish to accompany your meat or fish.
Serves 4-6:
1 medium pumpkin or squash
125 gr of mascarpone cheese
125 gr of Roquefort or fourme d’Ambert or any other blue cheese
Salt, pepper
How to make it :
Cook pumpkin in a large saucepan in a large quantity of water for 25-30 minutes until cooked.
Take it off. Split the pumpkin in half and seed it.
Scoop the flesh out of each pumpkin half.
Puree in a food processor.
Add mascarpone and blue cheese. Mix again.
Salt, pepper to your taste.
Advice : you can add 1 teaspoon of nutmeg.
Russian Version
Пюре из тыквы с маскарпоне и с рокфором
Сегодня я вам предлагаю рецепт тыквенного пюре со вкусом итальянского сыра маскарпоне и французского сыра с плесенью рокфор. Пюре получается нежным и ароматным. Вы можете подать его отдельно, как самостоятельное блюдо, либо подать его с рыбой или мясом. Если у вас не оказалось сыра маскарпоне, то замените его на густую сметану. Вы можете также использовать любой тип сыра с плесенью: рокфор, горгонзола, фурм д’Амбер...
На 4-6 порции вам понадобится:
1 тыква, среднего размера
125 гр сыра маскарпоне
125 гр рокфора либо любого другого сыра с плесенью
Соль, перец
Отварите тыкву в кастрюле с большим количеством воды в течении 25-30 минут. Чтобы проверить, сварилась ли тыква, проткните ее вилкой. Если кожица протыкается легко, то значит тыква хорошо проварилась изнутри.
Выньте ее из воды.
Разрежьте на 2 части.
Выньте семечки.
Выньте ложкой мякоть.
Мякоть положите в комбайнер и измельчите до состояния пюре.
Добавьте маскарпоне и рокфор. Еще раз все хорошо перемешайте.
Посолите, поперчите на ваш вкус.
Совет: Вы можете приправить ваше пюре 1 ч ложкой мускатного ореха.
2 commentaires:
Natalya, I love all the ingredients for this dish, it's a great idea to put them all together!
Hi Browniegirl,
Mascarpone and blue cheese bring some sweetness and creaminess to this recipe. It melts in the mouth!
Enregistrer un commentaire