jeudi 4 juin 2009

Parmentier de pommes de terre au tofu /Vegetarian « Hachis Parmentier” with potatoes and grilled tofu /Запеканка из картошки и тофу


French Version

Parmentier de pommes de terre, carottes, courgettes au tofu
Il vous faut:
6 pommes de terre
2 carottes
2 courgettes
1 bol du lait
Noix de muscade
Quelques morceaux de beurre
250-300 gr de tofu coupé en cubes
Persil
Sel, poivre
L’huile d’olive
paprika
Préparation:

Détailler les légumes et les cuire à l’étouffée ou à la vapeur.
Une fois les cuissons terminées, les réduire en purée ou les mettre dans un mixeur. Ajouter le lait + le beurre+ sel et poivre + le persil+ le noix de muscade.
Faire dorer les cubes de tofu dans une poêle chaude avec un peu d’huile d’olive. Ajouter le paprika, le sel et le poivre. Cuire pendant 5-8 minutes.
Préchauffer votre four à 180 C.
Beurrer un plat de service, allant au four.
Dans votre plat disposer une couche de pommes de terre, ensuite mettre les cubes de tofu, puis une couche de courgettes et une couche de carottes et finir par une couche de pommes de terre.
Faire cuire pendant 20-25 minutes.
Conseil : vous pouvez mettre des oignions et des champignons dans votre hachis parmentier au tofu.

English Version

Vegetarian « Hachis Parmentier” with potatoes, carrots, zucchini and grilled tofu

In this recipe the beef is replaced by tofu. I have also added some more vegetables: carrots and zucchini. The result is quite good.
6 medium white potatoes, either floury or waxy, peeled and cut into chunks
2 carrots
2 zuchini
250 ml of milk
nutmeg
Some butter(40-50 gr)
250-300 gr of firm tofu cut into small cubes
parsley
salt, pepper
olive oil
paprika
How to make it:
Place vegetables in separate saucepans with salted water to cover. Bring to a boil, then reduce the heat to medium and cook until they are just tender, then drain.
In a heavy nonstick skillet, heat the olive oil over high heat, then add the cubes of tofu + salt, pepper, paprika. Cook until tofu is golden (5-8 minutes).
Mash up the vegetables separately. Add milk in each vegetable bowl + butter + parsley +nutmeg.
Preheat the oven to 180 C degrees.
Make a layer of the potatoes in the bottom of a pie or cake pan.
Spread on top the cubes of tofu.
Make a layer of zucchini, then a layer of carrots.
Finish by potatoes layer.
Bake for about 20-25 minutes, or until the top is golden in spots and lightly browned around the edges. Serve hot.

Advice: you can add onions and mushrooms in your “tofu hachis parmentier’

Russian Version

Запеканка из картошки, цукини, марковки и тофу

Cегодня я вам предлагаю еще один рецепт с использованием тофу.
За основу взято традиционное французское блюдо под названием Аши Парментье или рубленое мясо Парментье или проще говоря запеканка из мясного фарша (говядина) и картофельного пюре.
Вместо мясного фарша мы будем использовать тофу. Помимо картошки мы добавим марковь и цукини. Получается отличное вегетарианское блюдо.
Итак, вам понадобится:
6 катрошек
2 марковки
2 цукини
250 мл молока
Немного масла для пюре
250-300 гр тофу твердого типа, порезанного на кусочки
петрушка
соль, перец
олив масло
паприка
мускатный орех

Как готовить:
Измельчем овощи, отвариваем их отдельно. Готовим пюре из каждого отваренного овоща, добавляем в каждое пюре молоко, соль, перец, слив масло, мускатный орех и петрушку. Перемешиваем.
Отельно на горячей сковороде обжарить кусочки тофу на олив масле, посолить, поперчитьЮ, добавить паприку. Хорошо обжариваем до золотистого цвета в течении 5-8 минут. Можно добавить немного лука и грибов.
Можно добавть свежее яйцо в картошку.
Выкладываем слоями:
Слой картошки
Слой тофу
Слой цукини
Слой марковки
Слой картошки
Запечеть в разогретой духовке при 180 С в течении 20-25 минут.

Aucun commentaire: