These delicious crab cakes are very easy to make. They are crispy outside and buttery inside. Believe me, your family or guests will love them. You can serve them as an appetizer with tartar or tomato sauce. They are perfect with white wine.
Makes 20:
200 gr of crab meat, canned
1 finely chopped onion
1 clove garlic, finely chopped
1 teaspoon of red pepper
80 gr of all purpose flour
2 teaspoons of baking powder
120 ml of milk
Salt, ground black pepper to taste
In a large bowl mix all ingredients together.
Heat olive oil in a skillet over medium high heat. Using a tablespoon, drop balls of the batter into a skillet. Cook cakes until golden brown on each side. Drain briefly on paper towels and serve hot.
French Version
Crab cakes ou croquettes de crab
Ces croquettes sont simples à faires et elles sont croustillants à l’extérieur et moelleux à l’intérieure. Vous pouvez les servir en apéritif. Servir accompagné d’un vert blanc fruité.
Pour réaliser 20 croquettes, il vous faut :
200 gr de crabe égouttée (j’ai utilisé 2 boites de 140gr chacun)
1 oignon haché
1 gousse d’ail haché
1 c à café de piment en poudre
80 gr de farine
2 c à café de levure chimique
120 ml de lait
Sel, poivre
Dans un grand saladier mélanger tous les ingrédients.
Faire chauffer l’huile de friture et l’huile de tournesol dans un poêle. Quand elle est chaude, déposer-y des cuillères de pate. Faire les frire de chaque coté pendant 1 minutes.
Egoutter sur du papier absorbant.
Russian Version
Крабовые оладьи
Если у вас на пороге гости и вы не знаете, что им приготовить, но в у вас где-то залежалась баночка крабового мяса или креветок, или другой любой консервированной рыбы, то вот рецепт, который готовится очень быстро на скороую руку. Оладьи получаются хрустящими снаружи и нежными снутри.Гости ваши, не разочаруются ! Подайте крабовые оладьи с соусом «тартар « или с домашним томатным пикантым соусом. На крайний случай подойдет и майонез !
Чтобы приготовить 20 оладьев, вам понадобится:
200 гр крабового мяса в консервах (его можно заменть на креветки в консервах или на консервированный тунец или лосось)
1 лук, мелко порубить
1 головка чеснока, мелко измельчить
80 гр муки
2 ч ложки разрыхлителя
120 мл молока
Соль, перец
В большой салатнице перемешайте все ингредиенты.
Выпекать как оладьи: большой ложкой выложите на сковороду небольшими порциями тесто и выпекайте оладьи с обеих сторон по 1 минуте до готовности.
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire