jeudi 22 octobre 2009

Parmigiano cookies / Mini-gâteaux au parmesan / Мини-печенье со вкусом пармезана







Englsih Version

Parmigiano cookies

What would the parties be without cookies ?

Today I am proposing you the recipe of “parmigiano mini cookies” which are great for serving at parties to accompany drinks.

This recipe was found on Nigella’s forum. Its author is a young Italian lady named Manu living in Milano. Here is her posted recipe. I’d like to thank her for this recipe which turns out good and perfect for an appetizer.

http://www.nigella.com/recipe/recipe_detail.aspx?rid=21595

you’ll need:

Makes for 25-35 cookies :

200gr flour
100gr butter (at romm temperature)
75 or 100 gr grated parmigiano
1 yolk
a pinch of salt
How to make them :

Cut the butter into small cubes and add to the flour.
Rub the butter into the flour using only your fingertips.
Then add grated parmigiano,1 yolk and salt.
Keep rubbing.
The add plain water and leave the tap running to get it as cold as possible. Exact amounts can never be specified because the amount of water that flour absorbs varies. I put 1 tablespoon of cold water.
Start bringing the dough together to form a ball.
Place your batter into the refrigerator for half an hour.
I recommend to place it into a polythene bag.
Then remove it and let it come back to room temperature before rolling it out.
Roll out on a lightly floured surface.
Dip your cookie cutter into flour and cut dough into desired shapes.
I used heart and star shaped cookie cutter.
Place cookies on ungreased cookie sheet. Sprinkle with any spices you like. I sprinkled with paprika, Cayenne pepper and sesame seeds.
Bake in a pre-heated 180 degree oven 10 to 15 minutes or they lightly browned.

French Version
Mini-gâteaux au parmesan

Je vous propose une recette des mini gâteaux salés à servir pour l’apéritif.

Pour réaliser 25-35 mini-gâteaux, il vous faudra :
200 gr de farine
100 gr de beurre (température ambiante)
75-100 gr de parmesan râpé
1 jeune d’œuf
Pincée de sel

Préparer une pâté brisée.
Mélanger avec les doigts la farine, le beurre en morceaux, sel.
Ajouter le jeune d’œuf et le parmesan. Mélanger tous les ingrédients en les rapprochant.
Pour que la masse se tient d’elle-même, ajouter un peu d’eau froid. J’ai mis 1 c à soupe.
Vous aller voir si l’humidité est suffisante ou pas pour former une balle.

Une fois la boulle est formée, protéger la avec le papier transparent.
Mettre la boule au frigo pour 30 minutes.
Sortir la pâte du frigo et l'étaler sur une surface farinée.
Avec des emporte-pièces, découper la pate.
Placer les gâteaux sur la plaque antiadhésive.
Parsemer de paprika et de piment d’Espelette ou avec des graines de sésame.
Placer les au four préchauffée à 180 C pendant 10-15 minutes.
Russian Version

Мини-печенье со вкусом пармезана

Для 25-35 штук, вам понадобится:
200 гр муки
100 гр масла комнатной температуры
75-100 гр сыра пармезан, натереть на терке
1 желток
Соль

Приготовьте печочное тесто: муку смешать с маслом и солью. Добавить сыр и желток.
Добавтье немного холодной воды, если тесто не собирается в шарик. Я добавила 1 ст ложку воды.
Размять тесто руками для получения однообразной массы.
Завернуть в бумагу или целлофан или в полонецо. Положить в холодильник на 30 минут.
Так как у меня не было много времени, я положила тесто в морозилку на 15 минут.
Готовое тесто вынуть и раскатать.
Из него формочками вырезать печенье.
Выложить на противень и выпекать в разогретой духовке при 180 гр в течении 10-15 минут.
Совет: Перед тем, как отправить печенье в духовку, посыпьте печенье разными специями на ваш вкус. Я посыпала печенье паприкой, перцем и кунжутными семечками.

2 commentaires:

Manu a dit…

Ciao, I'm Manu from Nigella forum. It's the first time I make a comment on a blog so I don't know what to do, hope it works! I'm doing a blog too with my recipes http://whynot-manu.blogspot.com/ it's not wonderful like yours but you can see the pic of my star parmigian biscuits. LOL manu

Natalya a dit…

Thanks Manu for leaving a comment.

Your blog is a good start. Try to post some more recipes and people will come and will be more interested in your blog and recipes.
Good luck !