English Version
Fluffy orange and kiwi mascarpone mousse
40 cl of whipping cream
3 tablespoons of mascarpone
4 tablespoons of icing sugar
Juice of 1 orange
4 tablespoons of kiwi jam
1 big meringue, roughly chopped
How to make it:
Whisk the cream in a food processor.
Add mascarpone.
Then add icing sugar and orange juice.
Blend in kiwi jam.
Incorporate chopped meringue;
Combine all ingredients together.
Pour the mousse in a big bowl.
Cover and place in a fridge for a couple of hours.
French Version
Mousse de mascarpone à l’orange et au kiwi
Ingrédients :
40cl de crème fleurette
3 cuillères à soupe de mascarpone
4 cuillères à soupe de sucre glace
Jus d’1 orange
4 cuillères à soupe de confiture de kiwi
1 grosse meringue émiettée
3 cuillères à soupe de mascarpone
4 cuillères à soupe de sucre glace
Jus d’1 orange
4 cuillères à soupe de confiture de kiwi
1 grosse meringue émiettée
Préparation :
Monter au fouet la crème liquide.Ajoutez le mascarpone.Incorporez le sucre glace puis le jus d’orange.
Ajouter la confiture de kiwi.
Ajoutez la meringue écrasée grossièrement.Versez dans un moule, couvrir et laisser reposer au frigo pendant plusieurs heures.
Ajouter la confiture de kiwi.
Ajoutez la meringue écrasée grossièrement.Versez dans un moule, couvrir et laisser reposer au frigo pendant plusieurs heures.
Russian Version
Воздушный мусс из маскарпоне со вкусом апельсина и киви
400 мл жидкой сметаны
3 ст ложки итальянского сыра маскарпоне
3-4 ст сахарной пудры
Сок 1–ого апельсина
4 ст ложки варенья из киви (можно заменить на любое другое варенье)
Несколько готовых воздушных пирожных (те, что готовятся на основе яичных белков и сахара)
Как приготовить:
Миксером всбейте сметану с сахаром в течении 15-20 минут до образования густой пены. Затем добавьте сыр маскарпоне, сок апельсина, варенье.
Все хорошо перемешайте.
Затем добавьте туда воздушное печенье, заранее покрашив его на мелкие кусочки руками.
Выложить полученную массу в любое блюдо.
Накрыть и поставить в холодильник на несколько часов.
3 commentaires:
Hi Natalya, I have signed up to follow your blog - it looks great.
Hi Natalya,
saw your message on my blog and thought I would check your blog out. I love the pictures of the food you ate in Athens. I just ate lunch and now have such a desire for dessert!
I am going to sign up to follow your blog too.
Bon Appétit
Hi Girls,
Thanks a lot for signing up to follow my blog. I hope you’ll find here the recipes you’d like to cook at home. From my side, I’ll have a look at your blogs as well to see how the things are going on your kitchens.I am curious by my nature and always interested by what other people do.
Jutta, I am still at work and also have a desire for dessert, something chocolate will be really good.
Enjoy cooking !
Enregistrer un commentaire