English Version
Pumpkin-carrot-potato purée
I know Halloween Celebration is behind. But I guess we don’t need any special occasion to make a delicious homemade pumpkin purée.
For me pumpkins are an icon of autumn, cold and wintery days. Pumpkin is nutritious, it is low in fat and contains Vitamin A that we desperately need on a cold autumn day.
Give a try to this delicious creamy purée.
Serves 4-6 :
1 small pumpkin
3 carrots, peeled and sliced
2 potatoes, peeled and sliced
50 gr of butter
Salt, pepper
1 teaspoon of nutmeg
Put pumpkin, carrots, potatoes in a large pot with water. Bring water to a boil. Cook for 25-30 minutes over a medium heat until all vegetables are cooked.
Drain carrots and potatoes. Save ½ cup of water.
Split the pumpkin in half and seed it. Remove the stringy fibers by scraping the insides with a metal spoon.
In a food processor or with a blender, add water and puree until almost smooth
Season with salt and pepper to taste.
Add butter and nutmeg.
Mix.
Serve hot.
I served purée with roasted chicken and it was yummy.
French Version
Purée de potimarron, carottes et pommes de terre
Le temps de la récolte des courges est arrivé et voici une des recettes à base de potimarron. Cette purée est, à mon goût, un vrai régal, elle est douce et onctueuse.
Vous pouvez servir le poulet avec cette purée.
Pour 4-6 personnes :
1 potimarron petit
3 carottes, pelées, coupées en cubes
2 pommes de terre, pelées, coupées en cubes
50 gr de beurre
Sel, poivre
1 c à café de noix de muscade
Mettre les légumes dans une grande casserole. Couvrir d’eau et porter à ébullition.
Baisser le feu et faire cuire pendant 25-30 minutes jusqu’à ce que les légumes soit bien fondants.
Retirer la casserole du feu.
Egoutter les carottes et les pommes de terre à l’aide d’une passoire, les mettre dans un grand saladier.
Sortir le potimarron. Couper le en deux et enlever les graines et fibres qui se trouvent à l’intérieur. Couper la chaire en cubes avec un couteau ou une fourchette.
Placer les cubes de potimarron dans un saladier avec les carottes et les pommes de terre.
Réduire-les en purée à l’aide d’un mixeur ou d’un blender. Ou écraser à l’aide d’un presse-purée.
Mettre le beurre, le sel, le poivre et la noix de muscade.
Mélanger bien.
Déguster chaud !
Russian Version
Картофельно- марковное тыквенное пюре
Наступила осень и пора тыкв. Вот один из рецептов, который можно приготовить из тыквы.
На 4-6 порций:
1 тыква, маленькая
3 марковки, очистить, порезать на кубики
2 картошки, очистить, порезать на кубики
50 гр сливочного масла
соль, перец по вкусу
1 ч ложка мускатного ореха
Порезать мякоть тыквы на небольшие кусочки.
Взять большую кастрюлю, залить водой и довести до кипения. Положить в нее тыкву, марковь и картошку и варить на медленном огне в течении 25-30 минут до готовности овощей. Овощи должны быть мягкими, и свободно протыкатся вилкой.
Как овощи сварятся, убрать кастрюлю с огня.
Процедить овощи.
Выложить сваренные овощи в большую чашку или салатницу. Измельчить до однородной массы миксером, блендером или обычной толкушкой.
Добавить сливочное масло, мускатный орех, посолить и поперчить по вкусу. Все перемешать.
Пюре готово, подавать горячим !
К этому пюре я запекла курицу в духовке.
Курица и пюре отлично сочетаются вместе !
Pumpkin-carrot-potato purée
I know Halloween Celebration is behind. But I guess we don’t need any special occasion to make a delicious homemade pumpkin purée.
For me pumpkins are an icon of autumn, cold and wintery days. Pumpkin is nutritious, it is low in fat and contains Vitamin A that we desperately need on a cold autumn day.
Give a try to this delicious creamy purée.
Serves 4-6 :
1 small pumpkin
3 carrots, peeled and sliced
2 potatoes, peeled and sliced
50 gr of butter
Salt, pepper
1 teaspoon of nutmeg
Put pumpkin, carrots, potatoes in a large pot with water. Bring water to a boil. Cook for 25-30 minutes over a medium heat until all vegetables are cooked.
Drain carrots and potatoes. Save ½ cup of water.
Split the pumpkin in half and seed it. Remove the stringy fibers by scraping the insides with a metal spoon.
In a food processor or with a blender, add water and puree until almost smooth
Season with salt and pepper to taste.
Add butter and nutmeg.
Mix.
Serve hot.
I served purée with roasted chicken and it was yummy.
French Version
Purée de potimarron, carottes et pommes de terre
Le temps de la récolte des courges est arrivé et voici une des recettes à base de potimarron. Cette purée est, à mon goût, un vrai régal, elle est douce et onctueuse.
Vous pouvez servir le poulet avec cette purée.
Pour 4-6 personnes :
1 potimarron petit
3 carottes, pelées, coupées en cubes
2 pommes de terre, pelées, coupées en cubes
50 gr de beurre
Sel, poivre
1 c à café de noix de muscade
Mettre les légumes dans une grande casserole. Couvrir d’eau et porter à ébullition.
Baisser le feu et faire cuire pendant 25-30 minutes jusqu’à ce que les légumes soit bien fondants.
Retirer la casserole du feu.
Egoutter les carottes et les pommes de terre à l’aide d’une passoire, les mettre dans un grand saladier.
Sortir le potimarron. Couper le en deux et enlever les graines et fibres qui se trouvent à l’intérieur. Couper la chaire en cubes avec un couteau ou une fourchette.
Placer les cubes de potimarron dans un saladier avec les carottes et les pommes de terre.
Réduire-les en purée à l’aide d’un mixeur ou d’un blender. Ou écraser à l’aide d’un presse-purée.
Mettre le beurre, le sel, le poivre et la noix de muscade.
Mélanger bien.
Déguster chaud !
Russian Version
Картофельно- марковное тыквенное пюре
Наступила осень и пора тыкв. Вот один из рецептов, который можно приготовить из тыквы.
На 4-6 порций:
1 тыква, маленькая
3 марковки, очистить, порезать на кубики
2 картошки, очистить, порезать на кубики
50 гр сливочного масла
соль, перец по вкусу
1 ч ложка мускатного ореха
Порезать мякоть тыквы на небольшие кусочки.
Взять большую кастрюлю, залить водой и довести до кипения. Положить в нее тыкву, марковь и картошку и варить на медленном огне в течении 25-30 минут до готовности овощей. Овощи должны быть мягкими, и свободно протыкатся вилкой.
Как овощи сварятся, убрать кастрюлю с огня.
Процедить овощи.
Выложить сваренные овощи в большую чашку или салатницу. Измельчить до однородной массы миксером, блендером или обычной толкушкой.
Добавить сливочное масло, мускатный орех, посолить и поперчить по вкусу. Все перемешать.
Пюре готово, подавать горячим !
К этому пюре я запекла курицу в духовке.
Курица и пюре отлично сочетаются вместе !
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire