lundi 5 octobre 2009

Gratin de ravioles au saumon fumé et au brocoli/Dumplings, smoked salmon and broccoli gratin/ Запеканка из пельменей, копченой семги и брокколи




French Version

Gratin de ravioles au saumon fumé et au brocoli
Voici une recette très facile à réaliser. Ce gratin se fait en 5 minutes et il est bien savoureux.

1 paquet de ravioles
2-3 tranches de saumon fumé, coupé en petits morceaux
2 briquets de crème fraiche liquide (=400 ml)
2 verres de lait (=400 ml)
Brocoli
Sel, poivre
100 gr de fromage râpé (j’ai utilisé de la Mimolette)

Faire cuire les ravioles et le brocoli. Les mettre dans un plat à gratin. Mettre par dessus le samoan fumé, le brocoli. Mélanger ensemble le lait et la crème fraiche, saler, poivrer.
Verser le lait et la crème dessus.
Parsemer de fromage râpe.

Faire cuire au four préchauffé à 180 C pendant 25-35 minutes. (Mon gratin a été cuit au bout de 40 minutes).

English Version

Dumplings, smoked salmon and broccoli gratin


Today I am proposing a “gratin” recipe which is incredibly easy to make with a delicious final result.
It won’t be a “Gratin dauphinois”. It will be dumplings, smoked salmon and broccoli gratin.

The word “gratin” comes from the word “gratter” - to scrape or scratch. So a good gratin will be nice and brown on top and the best parts have to be literally scraped off the sides of dish.
We are going to have a nice brown gratin with lots of flavors: broccoli and salmon. It will be creamy as well as we’ll add some milk and sour in it.

You’ll need (serves 6-8):

500 gr of frozen dumplings (beef, vegetable or cheese filling)
200 gr of smoked salmon, cut into small pieces
400 ml of cream (I used 15 % fat)
2 cups of milk
150 gr of grated cheese (cheddar or parmesan)
Some broccoli, frozen or fresh.
Salt, pepper to taste

How to make it:

Cook dumplings and broccoli as indicated on package.

Place dumplings on the bottom of baking pan.
Cover dumplings with smoked salmon and broccoli.
Combine milk and cream, add salt and pepper.
Ladle milk and cream over dumplings.
Sprinkle cheese on top.
Bake in preheated oven at 350F / 180C until thoroughly heated, 25-35 minutes. (I bakes my “gratin” for 40 minutes).


Russian Version

« Гратан » или запеканка из пельменей, копченой семги и брокколи

Сегодня я вам предлагаю рецепт « гратан » или запеканки. « Гратан » бывает разным : картофельным, овощным, мясным. Чаще всего готовят картофельный « гратан », но вариаций на эту тему очень много. Мой « гратан » состоит из 3х основных компонентов :пельменей, копченой семги и брокколи. Все эти три компонента пропекаются в соусе из молока и сливок. Во время выпечки образуется румяная сырная корочка. Этот рецепт очень прост в приготовлении, и может быть приготовлен заранее, если вы ожидаете гостей к вечеру.

500 гр пельменей
200 гр копченой семги, нарезать на мелкие кусочки
400 мл нежирной жидкой сметаны или сливок (15% жироности)
2 стакана молока
Брокколи (если не оказалось брокколи, то можно заменить на кабачки)
150 гр сыра, твердого типа, натереть на терке
Соль, перец по вкусу

Отварить пельмени и брокколи.
Выложить пельмени на глубокое блюдо.
На пельмени выложить семгу и брокколи.
Смешать молоко и сметану. Посолить и поперчить. Вылить на пельмени.
Посыпать сыром.
Выпекать в разогретой духовке при 180 гр в течении 25-35 минут.
Моя запеканка пеклась в течении 40 минут.







Aucun commentaire: